Протестите на служителите на МВР продължават, съобщава bTV.

Днес недоволството си, че не са причислени към тези, които са на първа линия в борбата с коронавируса, изразиха над 50 униформени в Силистра.

Te протестираха пред сградата на областната дирекция в града. Полицаите са огорчени, че трудът им не се квалифицира като опасен, при положение че винаги са имали пряка връзка с гражданите.

Според тях обещаното 15% увеличение на заплатите им от догодина не е адекватен отговор на исканията им.

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2021 г.

Припомняме, вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е обещал допълнителни 5% увеличение на възнагражденията на служителите на МВР. Те обаче настояват за 30% увеличение, каквото получиха държавни администрации и служители за първа линия в борбата с коронавируса.

Ден по-рано вътрешният министър се срещна и със синдикални организации на служителите в МВР във връзка с искането униформените да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов е категоричен, че трудът на полицаите е неоценен, тъй като те са се включили в борбата срещу коронавируса още през март.

След срещата вчера Попов потвърди, че полицаите ще излязат на протест идната неделя - 8 ноември.

Полицаите не искат да правят крачка назад от достойнството си

Полицаите не искат да правят крачка назад от достойнството си

Синдикатът продължава протестите