Продължава специализираната полицейска акция за спазване на Закона за движение по пътищата с акцент върху установяване на шофьори, употребили алкохол и наркотични вещества, като за последното денонощие са установени 35 водачи седнали зад волана след употребата на алкохол, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

От началото на специализираната полицейска операция са проверени 9002 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11 940 водачи и пътници. До момента са съставени 2377 фиша и 695 акта за установени административни нарушения. В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, а 8 са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 26 водачи, други 8, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

МВР ежедневно уведомява за бройката на заловените под въздействие на вещества шофьори. Припомняме, че Георги Семерджиев причини тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, властта обяви война на пияните и дрогирани шофьори.