Полиция и жандармерия проведоха специализирана операция в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съобщава Нова телевизия.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, участъци, махали и квартали. Осъществен е и контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

Проверени са обекти за продажба, съхранение и транспортиране на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и района на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на собственик на обект за съхранение на дървен материал в Твърдица поради липса на задължителното видеонаблюдение в обекта.

В село Градец са установени случаи на незаконно придобити дърва за огрев в три части имота, за което са съставени актове. На собствениците на обекти са съставени протоколи за предупреждение.

Десетки арестувани по акция срещу битовата престъпност във Варна

Десетки арестувани по акция срещу битовата престъпност във Варна

Осуетен е и опит за търговия с гласове

Не са установени нарушения при проверки в търговски обекти в Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни стоки и стоки с изтекъл срок на годност.

В хода на акцията са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов пистолет от частен имот в село Мокрен. Извършителите са установени - те са двама криминално проявени мъже на 36 и 27 г., които са задържани за 24 часа. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците им. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са също пет домови кражби, извършени в различен период. Извършителите са задържани, а откраднатите вещи са намерени и иззети.

По време на операция е получен сигнал за домашно насилие в село Градец. Задържан е 71-годишен мъж, който е упражнил насилие спрямо съпругата си. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР проведе акция срещу конвенционалната престъпност в Шуменско

МВР проведе акция срещу конвенционалната престъпност в Шуменско

Иззети са металдетектори, културни ценности и незаконни оръжия и боеприпаси