Разбита е 12-членна организирана престъпна група за наркотрафик, нанасяне на телесни повреди срещу заплащане. Членовете й гравитирали около футболна агитка на софийски отбор. Това стана ясно по време на брифинг на Спецпрокуратурата и ГДБОП.

12-те лица са привлечени към наказателна отговорност. Четирима от тях се укриват. Предстои до края на седмицата да бъдат обявени за издирване с европейска заповед за арест и червена бюлетина от Интерпол.
Именно те са отговорни за побоя над проф. Станчев и убийството на служителя от затвора Янко Янев. Част от членовете на бандата са с мярка "задържане под стража", а един е с мярка "домашен арест".

Участници в групата са извършители на побоя над проф. Стефан Станчев през април 2016 г., при който докторът загуби едното си око.
Доказателствата сочат също, че групата стои зад убийството на надзирателя в Софийския затвор Янко Янев на 26 декември 2016 г.

Заловиха 12-членна група за наркотрафик и убийства

Заловиха 12-членна група за наркотрафик и убийства

Занимавали се и с наказания-бой срещу заплащане

Припомняме 48-годишният главен надзирател в Софийския централен затвор Янко Янев е бил нападнат пред дома на баща му в столичния кв. "Разсадника" на 26 декември 2016 година около 20 часа.

Членове на групата са отговорни за нанасянето на множество удари с мачете на столичен наркопласьор (на 6 август 2016 г.), разпространявал дрога в контролиран от групата район.

"Работи се по още няколко случая на грабежи, извършени от тази група", заяви шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Предстои да бъде привлечен ръководителят на групата, който в момента изтърпява наказание "лишаване от свобода" по друго дело.

Почти всичко са криминално проявени. Назад в годините имат регистрации за различни престъпления, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Според разследващите, групата е действала с изключителна жестокост. Над 30 адреса са претърсени до момента и са намерени наркотици, мечове, мачете и други.