По две версии за убийството на Борис Борисов - Боби Белята работи полицията. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БНР.

Припомняме, бившият автомобилен състезател бе разстрелян в четвъртък вечерта. Сигналът за убийство е получен на тел. 112 около 21.30 часа. Тялото му е намерено до колата му, в близост до бензиностанция край езерото в Казичене. МВР шефът Веселин Вучков вчера съобщи, че има свидетел на убийството.

По време на вчерашното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов обърна специално внимание на разстрела на Белята. Той смята, че ако бившият автомобилен състезател е бил в затвора, е нямало да бъде убит.

Лазаров обясни, че според едната версия, по която работи полицията, става дума за финансови взаимоотношения между криминално проявени лица. Втората версия била за неуредени лични взаимоотношения, пак между криминално проявени лица.

Главсекът призна, че полицията среща трудности да установи с кого е бил на среща Боби Белята вечерта преди да бъде застрелян. Мястото е на броени метри от затворническото общежитие в Казичене, а там охраната се поема от лица, които излежават присъди, обясни Лазаров. Мястото няма видеонаблюдение и поради тази причина полицията все още не може да изясни кой е човекът, който е уговорил среща на Боби Белята преди той да бъде застрелян.