Постоянен арест бе постановен днес за двама от обвинените за разпространение на детско порно, които бяха задържани в София, съобщи "Нова". Те са пилот на самолет и IT специалист. 

В компютъра на мъж, който работи като пилот за чуждестранна компания, са били били открити над 200 файла с порнографско съдържание с деца.

За другия задържан, IT специалист, има информация, че от ФБР са следили IP адреса му от декември миналата година. За него съдът посочи, че като IT специалист той е можел да разграничи какви файлове сваля и разпространява. 

Според магистратите, може да се допусне, че има вероятност двамата да се укрият. 

Оставиха в ареста още трима от разпространителите на детско порно

Оставиха в ареста още трима от разпространителите на детско порно

Според съда има опасност да извършат и друго престъпление

Припомняме, че преди две седмици се проведе мащабна акция срещу разпространението на порнографски материали. Бяха задържани 13 души, които по-късно бяха привлечени в качеството на обвиняеми.

Съдът освободи няколко от задържаните под парична гаранция, тъй като прецени, че няма риск задържаните да се укрият или да извършат друго престъпление.

Адвокатите на подсъдимите мотивираха молбата за по-леки мерки за неотклонение с чистото съдебно минало на обвиняемите, трудовата им ангажираност и наличието на постоянен адрес.