Постоянна мярка "задържане под стража" е наложена на двамата мъже, уличени в това, че са залели с изгаряща течност студентките в Благоевград.

За по-малко от 36 часа се стигна до задържане на всички извършители и повдигане на обвинения. Това бе общата оценка за работата на екипите, ангажирани в първоначалното изясняване и в процесуално-следствените действия след инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наблюдаващият прокурор Ивайло Филипов изтъкна, че за кратко време е извършена огромна по обем работа, която е довела до повдигането на обвинения срещу двамата уличени и постановяването на мерки за неотклонение.

Той съобщи, че физическият извършител е направил пълни самопризнания и е посочил сумата, срещу която се е съгласил да залее двете млади жени с разтвор на сода каустик.

По-рано днес стана ясно, че 10 000 лв. са били обещани на 23-годишния Калоян Гущеров, който заля с течност две момичета от Благоевград.

Вчера прокуратурата в Благоевград наложи на поръчителя на престъплението Венцислав Добрев мярка за неотклонение за 72 часа. По-късно днес прокуратурата ще внесе в съда иск за постоянното му задържане.

Припомняме, завършилата специалност "Право" в Югозападния университет в Благоевград Христина Колджиева от Гоце Делчев и Мария Коемджиева, също от там, бяха нападнати във вторник вечерта пред вратата на квартирата им.

Христина е с по-тежки поражения по очите и лицето. В момента тя е настанена в университетската болница в София. Мария се намира в очното отделение на Благоевградската болница.

Венцислав Добрев е един от тримата арестувани по случая.