Майката, която хвърли бебето си от втория етаж на социален дом в Сливен, остава в ареста за постоянно, след като временният й арест беше удължен с прокурорско нареждане, съобщи Би Ти Ви.

7-месечната дъщеря на 22-годишната Атанаска Колева почина в петък от тежка черепно-мозъчна травма, получена след падането й 6-метрова  височина.

Атанаска е настанена в комплекса през януари, след раждането на малката Роксана. Майката е алкохоличка, от много бедно семейство. Братята и  сестрите й живеят в Казанлъшко. Тя е споменавала починалия си баща, но не е говорела за бащата на дъщеричката си.

Преди да бъде настанена в социалния дом, младата майка и живяла 90-годишна жена, като се и грижила за дома й. След раждането на детето старицата е отказала да приема в дома си Атанаска.

Впоследствие тя е настанена в социалния комплекс  за 6 месеца. Към края на този срок, през юли, жената е изпадала в депресия, поради което е настанена в психиатрично отделение. Изписана е след две седмици без поддържаща терапия и с диагноза лека умствена изостаналост. Останала е обаче все така грижовна към детето си.

След като никой от близките не й е подал ръка, престоят на майката в социалния дом е удължен с още 6 месеца. След това е трябвало детето да бъде настанено в приемно семейство или в дом за деца.