Окръжна прокуратура - Благоевград повдигна обвинение на майката, умъртвила малолетните си деца по особено жесток начин в апартамент в Сандански, съобщават от прокуратурата.

Досъдебното производство е било образувано след като вчера, 19.11.2020г., около 17:30 ч., е постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща, на ул. "Скопие" в гр. Сандански.

Незабавно на място пристигнали полицаи, които установили К.Д., майката на убитите тригодишно момиче и петгодишно момче. При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието. Иззети са били веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

Майката признала за жестокото убийство в Сандански

Майката признала за жестокото убийство в Сандански

Първоначално е отрекла

С постановление на наблюдаващия прокурор 32-годишната К.Д. е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца.

Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК. Жената е задържана за срок до 72 часа.

Предвид тежестта на обвинението,за което е привлечена към наказателна отговорност, и характера напрестъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура - Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата.

Семейството от Сандански имало сериозни социални проблеми

Семейството от Сандански имало сериозни социални проблеми

По думите на кмета в социалните служби са подавани сигнали