Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 20-годишен младеж. Той е обвинен за трафик на мигранти, съобщават от прокуратурата.

На 10.07.2023 г. Н.А. с цел да набави за себе си имотна облага, е подпомогнал 12 лица от Сирия да влязат нелегално в страната . в землището на с. Студена, общ. Свиленград.

На Н.А. е повдигнато и още едно обвинение - за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Също така обвиняемият е управлявал автомобил без валидна шофьорска книжка, тъй като тя му е била отнета за друго нарушение.

На 10 юли 2023 г. около 14,30 ч. служители на МВР, командировани в ГПУ-Свиленград, движейки се в землището на с. Студена, общ. Свиленград, се разминали с джип, марка "Мерцедес", с български регистрационен номер. Те забелязали, че в превозното средство се транспортира тежък товар и решили да последват автомобила за проверка.

Виждайки полицейските служители, водачът Н.А. се опитал да избяга. Той се укрил в стопанска постройка, където бил установен и задържан. При извършената проверка на джипа в него били открити 12 нелегални мигранти от Сирия. Н.А. трябвало да ги транспортира до София.

Водачът Н.А. бил изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества. Тестът отчел, че той е шофирал след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Установено е, че Н.А е неправоспособен водач и е шофирал джипа в едногодишния срок от наказването му по административен ред за такова деяние.

Спрямо Н.А. е определената мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е задържан за срок до 72 часа.

Откриха 18 мигранти в тайник на бус в Бургас

Откриха 18 мигранти в тайник на бус в Бургас

те и двама бургазлии са задържани