Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д. е повдигнато обвинение, че като помагач, чрез телефонна измама е отмъкнал 5300 лв. от жена от Пловдив. Това съобщиха от прокуратурата.

На 09.06.2024 г. потърпевшата получила обаждане от непознат. Той се представил за полицай, като заявил, че синът й заедно със съпругата му са задържани във връзка с пътнотранспортно произшествие и трябва да платят 40 000 лв.

Възрастната жена обяснила, че има само 5300 лева. Следвайки указанията на мнимия полицейски служител тя поставила парите в торба и ги пуснала през терасата на жилището си. Парите били взети от обвиняемият, който избягал в неизвестна посока.

Мулета на телефонните измамници е установено в резултат на предприетите от полицията действия. И.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

По делото се извършват действия по разследването. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Мними антимафиоти измамиха мъж с 5000 лева в София с "водени разработки"

Мними антимафиоти измамиха мъж с 5000 лева в София с "водени разработки"

Извършителите са задържани и с повдигнати обвинения