Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици.
Задържани са осем от членовете на групата, като сред тях са и ръководителите им - Васил Василев и Милчо Петров.
Други трима са в неизвестност и се издирват от органите на реда.

По време на задържането на Василев, у него са открити два бойни пистолета, боеприпаси и бронежилетка. Той е баща на известния в подземния свят Райко Кръвта.
Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство.

На място, посочено от свидетели по делото, са открити човешки останки. Установява се броят на жертвите и тяхната самоличност. Издирването на други жертви на групата продължава.

Освен срещу ръководителите на групата Васил Василев и Милчо Петров, обвинения са повдигнати срещу Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов и срещу издирваните Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов. Всички те са участвали в групата.

Според събраните доказателства, от 2004 г. до 16 август 2013 г. групата се занимавала предимно с разпространение на наркотици и убийства на територията на градовете Перник, Радомир и София.

На осмината арестувани участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.
В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".