Пожар изпепели апартамент в блок в Русе, съобщи bTV. Двустайното жилище е напълно унищожено от пламъците, лумнали в него малко преди 12 часа. Наложило се огнеборците да евакуират хората от съседните апартаменти, сред които е имало дете и трудноподвижен мъж.

В апартамента на втория етаж, където е станал пожарът, е живеела жена на около 50 години. Съседите обясняват, че от години имат проблеми и са подали над 30 сигнала към полицията и тел. 112. Обмисляли са и подписка за изгонването й от входа, а в отговор тя нееднократно е заплашвала, че ще ги подпали.

Мъж загина при пожар в Старозагорско

Мъж загина при пожар в Старозагорско

В момента се води разследване

По първоначална информация пожарът е бил запален от обитателката на жилището. На място са били изпратени пожарна и полиция. Огънят е бил потушен, а жената е била отведена в Центъра за психично здраве.

Съседи споделят, че тя е нестабилна психически и е било въпрос на време да се случи инцидент. В същото време недоумяват как се е сетила да извади газовите бутилки, които има в апартамента, преди той да пламне. При гасенето на пожара са наводнени апартаментите на първия етаж, има и опушени жилища в съседство. Предстои оглед за изясняване на причините за инцидента.

Огнеборци спасиха мъж, докато спи по време на пожар в Русе

Огнеборци спасиха мъж, докато спи по време на пожар в Русе

За изминалото денонощие са загасени 5 пожара