За получаване на бонуси в Агенцията по вписвания не е фигурирало условие за брой отработни дни в рамките на тримесечието. Променени са правилата, но не специално за председателя на Агенцията но вписвания Габриела Козарева.

Дори 5 дни да си бил на работа през това тримесечие, ще получиш бонус, стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева пред bTV.

Горанов против бонуси в Търговския регистър, докато не е работил

Горанов против бонуси в Търговския регистър, докато не е работил

Финансовият министър призова да не се дамгосват експертите

Припомняме, че Търговският регистър се срина във вторник, 10 август 2018 г. От Агенцията по вписванията тогава обявиха, че причините са технически и очакваха регистърът да бъде пуснат още на същия ден. Това обаче не се случи.

На 17 август, след среща между премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева бившият председател на Агенцията по вписванията подаде оставка след като ден по-рано бе заявила, че няма намерение. Срещата не бе оповестена предварително, като и до този момент няма яснота по темите на разговора.

Въпреки изказаните опасения и критики и до този момент няма ясна информация на какво се дължи срива в най-важния за функционирането на икономиката регистър. Вицепремиерът Томислав Дончев настоя, че виновни за кризата има, като това включва и вина по неизпълнение на задължения и отговорности.

От "Правосъдие за всеки" настояха да бъде поета реална отговорност за ситуацията.

Месеци по-късно не е ясна нито причината, нито мерките, които са взети, за да се избегне нов срив на основната база данни за бизнеса в страната.

Съкилийничка: 109 жалби има от килията на Иванчева, няма топла вода

Съкилийничка: 109 жалби има от килията на Иванчева, няма топла вода

За Цачева няма проблем - който иска, да съди България в Страсбург

В Агенцията по вписванията има 3 вида вътрешни правила, които са изменяни от всеки изпълнителен директор по няколко пъти, стана ясно от думите на Цачева.

"4805 лв. не мога да кажа на кого е даден този бонус. Не съм чела доклада (за бонусите - б. р.), единствените данни от вестник "Сега", каза правосъдният министър. Според нея няма нарушение на наредбата за заплатите в Държавната агенция. Препоръката е да има единни правила.

Не бива кризата с Търговския регистър да се пренася изцяло в Агенцията по вписванията. Агенцията не е прекъсвала своята работа. Би било несправедливо, ако хората, които са работили, те не получат за своята работа определени бонуси, заяви Цецка Цачева.

БСК: Все още не се знае дали данните в Търговския регистър са възстановени

БСК: Все още не се знае дали данните в Търговския регистър са възстановени

Как ще се гарантира, че няма да има нов срив на ТР, питат работодателите

За Нова година няма плащания в администрацията. 13-та заплата - няма такова понятие, каза Цачева.

Помолена да коментира предвижданите глоби в 44-то народно събрание от 750 лв. при отсъстъствие на депутат, Цачева, която бе председател на предишния парламент, заяви: "Не познавам в детайли ситуацията в момента".

564 хиляди лв. имало в сейфа на главсека на ДАБЧ Красимир Томов

564 хиляди лв. имало в сейфа на главсека на ДАБЧ Красимир Томов

Сумата била в евро, долари и паундове

Тя бе категорична, че българското гражданство не се раздава, то се получава при различни основания, когато се полагат. Българското гражданство е като акт, който финализира сложен състав от други институции.

Борисов иска закриване на ДАБЧ

Борисов иска закриване на ДАБЧ

Три институции трябва да се произнесат по въпроса

Относно неяснотата за бъдещето на Държавната агенция за българите в чужбина Цачева каза, че може да се върне предишното положение преди нейното създаване - компетенцията на ДАБЧ да се разпредели между различни ведомства.