За днес е назначена съдебно-психична експертиза спрямо 60-годишния мъж, който вчера уби свой съсед в село Лесново. Това заявиха служители на МВР на извънреден брифинг във връзка с тежкото криминално деяние.

Експертизата следва да установи дали мъжът е бил вменяем при извършването на убийството. Припомняме, негови съседи твърдят, че той имал психически проблеми. Полицаите обаче информират, че при ареста мъжът е бил в адекватно състояние.

Убийство край София
Обновена

Убийство край София

60-годишен застреля мъж и се барикадира в дома си

По случая се разпитват свидетели. Извършени са претърсвания на жилището на задържания мъж, където той се барикадирал, след като застреля 24-годишния си съсед. Към момента е ясно само, че в дома му са открити гилзи.

Мъжът беше задържан след операция на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Антитерористите нахлули в дома му и наредили да се предаде, а той се подчинил на заповедите на спецполицаите. Оръжието на убийството е отнето от извършителя при задържането му.

По случая тече разследване. Изясняват се мотивите за престъплението. Вероятно става въпрос за битов скандал - спор, породен заради велосипед, посочи зам.-директорът на Областната дирекция на софийската полиция Юрий Николов.

По думите двамата участници в свадата не са криминално проявени лица. Няма данни между тях да са възниквали други конфликти.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Предстои неговата мярка за неотклонение да бъде удължена.

Откраднато колело - мотив за убийството в Лесново

Откраднато колело - мотив за убийството в Лесново

Антитерористите щурмуваха къщата на стрелеца

Стрелецът е бил локализиран почти мигновено. Антитерористите щурмували къщата след известно време по преценка с презумпция за минималното намаляване на риска. Мъжът е задържан без физическа сила. Арестът станал около 6.20 - 6.30 часа.

Към момента на задържането властите евакуирали съседните къщи като превантивна мярка за безопасност.

Стрелецът няма законово разрешение за притежание на оръжие.