Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт за унищожаване на фонтан, собственост на община Казанлък

Това стана след четиримесечно разследване. 

Разследват счупения от ученици фонтан в Казанлък

Разследват счупения от ученици фонтан в Казанлък

Учениците се прибирали от дискотека в 4 ч. сутринта

Фонтанът е публична общинска собственост на Общината, управлявана от Кмета на община Казанлък. Повредата на съоръжението се изчислява на 1 227 лв.

Историята на счупения фонтан започва от 26 януари 2018 г. вечерта. Тогава А.А. и негови приятели били на дискотека и останали до около 04.00 - 04.50 часа с активна консумация на алкохол. На излизане от заведението се насочили към площада и спрели до намиращия се градински фонтан - публична общинска собственост на Община Казанлък.

А.А. който бил употребил алкохол, се покачил до върха на фонтана. Там имало бетонен орнамент, който в основата си имал кръгла форма. Мъжът се навел, хванал го с ръце и започнал да го дърпа нагоре, опитвайки се да го отдели от цялата вертикална конструкция.

След като успял да го отдели от нея, се изправил, държейки орнамента в ръка, след което го изтървал, орнамента паднал върху най-горния кръгъл елемент на фонтана и се счупил заедно с намиращата се под него вертикална конструкция на обекта. Обвиняемият А.А. паднал върху коритото на фонтана, а върху него попаднали парчета от разрушената вертикална конструкция. Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи заседание по делото.