Районна прокуратура - Враца внесе за разглеждане в съда предложение за наказването на жена, гласувала два пъти на местни избори.

При провеждането на първи тур на изборите за общински съветници и за кметове в Община Враца на 25 октомври 2015 година, обвиняемата е била вписана в избирателните списъци по адресната си регистрация. Но на същата дата тя участвала и като член и секретар на избирателната комисия в друга секция.

Гражданката И.Г. изявила желание да гласува в секцията, където тя била член, вместо в тази, предвидена в списъците по адресна регистрация, както и направила. За това тя собственоръчно подписала декларация, в която удостоверила, че до момента не е гласувала и няма да гласува в друга секция. Същия ден обаче тя упражнила избирателното си право и по адресна регистрация, за което положила подписа си в избирателния списък.

При проверка от страна на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГД ГРАО), осъществена след приключването на вота, става ясно, че жената е гласувала два пъти. От ЦИК уведомяват Районна прокуратура - Враца.

В хода на разследването по случая са били разпитани свидетели, снети са сравнителни образци от подпис и почерк на жената, изготвена е съдебно-почеркова експертиза. Въз основа на събраните по делото доказателства, жената е привлечена в качеството на обвиняем.