Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов бе обвинен от представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов в политически обвързаности, предава БНР.

Обвинението бе отправено по време на редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). Съдебните кадровици посветиха повече от час на сигнал на евродепутата Николай Бареков срещу Лозан Панов.

Румъния ни нахъсва да разследваме корупцията по високите етажи на властта
Обновена

Румъния ни нахъсва да разследваме корупцията по високите етажи на властта

Лаура Кьовеши убеждава за ползата от независима институция

Припомняме, че Бареков се оплаква, че не е допуснат на организираната от Лозан Панов миналата седмица конференция с участието на румънската топ прокурорка Лаура Кьовеши.

Николай Бареков твърди, че съдебната охрана и близки до Лозан Панов хора са го удряли. Затова той поиска ВСС да открие процедура за предсрочно освобождаване на Лозан Панов от шефския пост във ВКС.

Кадровиците влязоха във вербален сблъсък, дебатирайки компетентен ли е съветът да се занимава със сигнала или не. Тонът на моменти ескалираше до крясъци и лични оценки.

В отсъствието на Лозан Панов писмото бе прието само за сведение. В тази връзка Димитър Узунов заяви, че вероятно отсъствието на шефа на ВКС се дължи на ангажимент към митинги във връзка с предизборната борба. Негови колеги се възмутиха от този коментар. Те го обвиниха, че уронва престижа на ВКС.