Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да било. Това каза пред bTV Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

За казуса с Агенция "Митници" и изтеклите снимки тя подчерта, че трудно ще се разкрие кой ги е оповестил. Излизането им не е редно, по мнението ѝ. Ще се проверява истинността на снимките и евентуалните връзки на хората в тях. Кучето няма да се проверява. Ще се проверява и кога са правени снимките и по какъв повод. Тепърва ще се детайлизира връзката на Живко Коцев с организираната престъпна група.

Предстоят още разпити, каза Илиана Кирилова. Те ще дадат още информация за ролята на бившия главен секретар в схемата. Има факти за търговия с влияние, сподели градският прокурор на София. Той е имал данни за схемата, но не е предприел нищо.

Калин Стоянов няма снимки от вечеринки с баща и син Димитрови

Калин Стоянов няма снимки от вечеринки с баща и син Димитрови

Убеден е, че това е кампания срещу него и срещу МВР като цяло

Не е упражняван натиск върху бившия главен секретар, категорична бе Илиана Кирилова. Живко Коцев сам е отишъл в прокуратурата. Тепърва ще се изясни ролята на Николина Ангелкова. Тя е разпитана и не се е разпознала на снимката с Живко Коцев.

Вътрешният министър Калин Стоянов също е разпитан. Със семейство Димитрови го е запознал Бойко Рашков, според показанията му.

Предстои европейска заповед за арест на Паскал, стана ясно още от думите на прокурор Кирилова. Говори се, че е в Гърция. Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев.

Пепи Еврото е искал да залее с киселина Илиана Кирилова, стана ясно още от думите на градския прокурор на София.

Някой може би иска да овладее прокуратурата, посочи тя за съдебната реформа. Прокуратурата не е обсебила Министерството на правосъдието, смята Кирилова.

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях

Справка от МВР за периода 1 май 2021 до 12 април 2024