Семейство Димитрови и бившата шефка на Митниците, която вече е обвиняема, Петя Банкова са посещавали МВР. Това сочи справката, обещана миналата седмица от вътрешния министър, до временната комисия за аферата с Агенция Митници. Справката до временната комисия е за периода от 1 май 2021 до 12 април 2024.

Марин Димитров е от първите гости в МВР на Бойко Рашков като вътрешен министър. Срещите са продължавали често между 10 и 15 минути, както отбеляза Станислав Балабанов от ИТН.

По данни на МВР Петя Банкова е провеждала работни срещи, имала е и двучасова среща с заместник-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин, който е и бивша охрана на Кирил Петков като премиер.

Петя Банкова се сдоби с второ обвинение - за принуда
Обновена

Петя Банкова се сдоби с второ обвинение - за принуда

Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

От справката, представена от депутата от ИТН, става ясно, че Живко Коцев не е декларирал скъпия часовник, който му е подарък. Стана ясно, че главният секретар е осветил разработвано лице, както и провалил разработки на ведомството. Припомняме, от вчера Живко Коцев вече е в качество на обвиняем.

Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, изтъкна Станислав Балабанов като припомни думите на ексвътрешния министър, че не познава Марин и Стефан Димитрови. За мен това е тежък политически скандал, подчерта депутатът от ИТН.

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Людмила Петкова е възложила на новия шеф на Митниците да направи анализ на дейността на Петя Банкова

Нагледал съм се на страшни срамотии, сподели и депутатът от ДПС Йордан Цонев, но такова нещо не е виждал за 30 години в политиката. Да вземат прокуратурата и службите са си свършат работата, настоя той. Не приемам това, което виждам, не приемам снимките, заяви Цонев, според когото е очевидно участието на Бойко Рашков в случая.

Вътре в полицията има враг, констатира и Хамид Хамид.

Агенция Митници не е само контрабанда, обясни от своя страна пред депутатите шефът на Агенция Митници Георги Димов, който бе извикан в комисията. Той призова депутатите, когато говорят за Митниците, да конкретизират лицата, защото там работели достойни хора, които нямало от какво да се срамуват. В Агенция Митници Димов заварил изплашени хора, които не вярвали в себе си. Той е разпоредил проверка на дейността на предшествениците си.

Цецка Дочева от дирекция Митническо разузнаване посочи, че в агенцията не е имало данни от международни партньори за покровителство и прикриване на контрабанда. Тя няма данни за контрабандна дейност на сем. Димитрови и за тях чула за пръв път от медиите.

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Не познава Паскал, нито Димитрови