Обвиненият за убийството на 5-годишния Никита Плотников - Герман Костин, бе доведен от съдебна охрана на носилка. Той се е наметнал с връхна дреха, като прикрива и лицето си.

Припомняме, че на 20 март 2015 г. тялото на 5-годишния Никита бе открито край село Пасарел в куфар. Край Приморско пък бяха открити останки от човешко тяло, идентифицирани като майката на Никита - Ана Леонтиева.

Отказ на Костин да се качи на инвалидната количка отложи делото за убийството на Никита

Отказ на Костин да се качи на инвалидната количка отложи делото за убийството на Никита

Руснакът е обвинен за убийството на 5-годишното момче

На предишното заседание делото не тръгна, тъй като Костин отказваше да се качи на инвалидната количка и да бъде доведен в съдебната зала. Тогава съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи актуалното здравословно състояние на Костин и възможността му да участва в наказателния процес.

Герман Костин отказва лекарствата, предписани му от лекаря в затвора

Герман Костин отказва лекарствата, предписани му от лекаря в затвора

Дойде в ареста с патерици

Определените 7 вещи лица, които трябвало да изготвят експертиза, са изпратили докладна до съда, че подсъдимият отказва да бъде изследван и експертите не могат да изготвят становище.

В докладна, изготвена от служител в затвора, е посочено, че в последно време Костин отказва да посещава болницата към затвора и отказва да бъде лекуван. През юли 2016 г. Костин е наказан за поведението си за срок от 3 месеца поради две дисциплинарни нарушения. Задържаният руски гражданин надраскал стените на спално помещение, където е настанен самостоятелно. Освен това, Костин ползвал в спалното помещение мобилен телефон, стана ясно от информацията, която съдът докладва.

Болежките на Костин са възрастови и арестът не им влияе

Болежките на Костин са възрастови и арестът не им влияе

Началният етап на артроза е свързан с възрастта му и със стари травми

Съдията направи забележка на адвокат Капка Гергинова, като я предупреди да не разговаря с Костин, докато докладва постъпилите материали.

Това ядоса обвиняемия Герман Костин, който започна да крещи в залата: "Вие лъжете. Мобилен телефон нямаше, има съдебно решение по този въпрос".

"Предупреждавай себе си, изрод", изригна Костин към съдията.

Магистратът го предупреди, че при следващ подобен изказ ще бъде глобен.