"Няма да коментирам желанието на министър-председателя да обяснява ситуацията, защото в случая той сам се замесва със случилото се вчера, без някой да го е замесвал". Това заяви на влизане във Висшия съдебен съвет "опрасканата" досегашна представляваща съвета – Соня Найденова.

"Случващото се, е изключително притеснително за работата на ВСС", смята тя.

„Въвличането и влизането, включително и с наше участие, от един в друг скандал се отразява неприятно и това е една от целите на тази лавинообразна поредица от скандали – а именно, ВСС да е най-негативно отразената институция в предстоящия доклад на ЕК“, подчерта Найденова.

Историята с СМС-а до премиера трябвало да продължи, докато се разбере първоизточника и причината, смята Найденова, която би искала да научи автора. "Ако това е член на ВСС, смятам, че мястото му не е в тази институция", категорична е тя.

Найденова, която до сряда представляваше кадровиците в съдебната система изтъкна още, че винаги се е стремяла на първо място да поставя интереса на институцията.

Приоритетно е поставяла мнението на мнозинството.  Днес през главния вход обаче преминаха "опозиционерите", които и вчера демонстративно напуснаха заседанието заради изненадващото предложени за смяна на Найденова.