Едно от делата срещу Столична община - „Софийски имоти" беше отложено заради експертиза и вещо лице. СГС реши, че процесът ще продължи на 28 март.

Днешното съдебно заседание беше отложено, тъй като все още не е изготвена експертиза по делото. Освен това в съда е постъпила молба от един експерт, който заявява, че е претърпял операция и няма да може да се яви днес в съдебната зала.

Обвиняеми по делото са 14 души. Според обвинителния акт от 15 сделки за продажба на имоти в столицата на драстично ниски цени в периода 2003-2004 г., дружеството е ощетено с над 2 млн. лева. Продавани са магазини, парцели и други имоти на цени, с 50% по-ниски от пазарните.

Обвинени по делото са Станимир Зашев, бивш председател на Временната комисия за анализ на дейността на всички търговски дружества с общинско участие, двама бивши изпълнителни директори - Тошко Добрев и Петър Савов, шест членове на Съвета на директорите - Симеон Симеонов, Милен Минчев, Стоян Янев, Любомир Иванов, Ина Станчева, Емилия Бакърджиева и пет лицензирани оценители.

Разследването срещу общинската фирма започна още в средата на 2007 година. официално прокуратурата внесе обвинителния акт през декември 2008г., а първото заседание срещу 14-те е през март 2009 година.