Събраните материали по делото срещу бившия директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, ведно с журналистическите статии са изпратени на Софийска градска прокуратура (СГП). Това се е случило днес, информират от пресцентъра на ВКП.

СГП многократно е информирала българската общественост, че Николай Павлов е разпитван в качеството на свидетел по наблюдавано от СГП досъдебно производство със сходен предмет на този в предоставените публикации, свързани с него.

За 8 от списъка на Петков и служби, и данъчни нямат данни и не знаели нищо

За 8 от списъка на Петков и служби, и данъчни нямат данни и не знаели нищо

Прокуратурата обяснява, че не й е задължение да разкрива престъпления

Разследването по случая, добил обществена популярност като делото "Булгаргаз" продължава под надзора на СГП. Същото е образувано от разследващ полицай от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) на 28.01.2022 г. с разпит на свидетел за две престъпления: за това, че през м. декември 2021 г. длъжностно лице от "Булгаргаз" ЕАД съзнателно сключило неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда и за това, че в периода 26.03.2020 г. - 13.12.2021 г. длъжностно лице от КЕВР не е изпълнило служебните си задължения с цел да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.