"Сега ще разберем." Това заяви бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Николай Павлов на влизане в софийската градска прокуратура, където бе повикан на разпит.

Коментарът си Павлов направи в отговор на въпрос дали знае защо е извикан на разпит в прокуратурата.

Павлов не отговори на повече журналистически въпроси.

Припомняме, че миналата седмица Николай Павлов бе в карантина и все още не бе повикан на разпит. Карантината му последва внезапните уволнения на мениджърския състав на "Булгаргаз", а самият Павлов няколко пъти определи отстраняването си като политическо и заподозря не само политически, но и бизнес мотиви.

Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че се води разследване в енергетиката и макар и да не изпадна в конкретика, стана ясно, че това разследване е спрямо поведението на държавни дружества. От своя страна премиерът Кирил Петков пък обяви, че очаква в най-скоро време да бъдат повдигнати и обвинения

МВР погва едни големи риби от енергетиката

МВР погва едни големи риби от енергетиката

Разследване се води срещу членове на бившето ръководство на държавната "Булгаргаз", но и на КЕВР.

Този уикенд пък се разрази скандал с обвинения, че новото ръководство на "Булгаргаз" изнася газ от хранилището в "Чирен" за Румъния. Обвиненията дойдоха едновременно от Румен Овчаров, бивш енергиен министър, правителството на Сергей Станишев, и от експремиера Бойко Борисов, ГЕРБ

На извънреден брифинг в неделя сутрин енергийният министър Александър Николов определи това като организирана и съгласувана атака срещу енергийната политика на правителството. 

Александър Николов: Води се война срещу енергийната ни политика

Александър Николов: Води се война срещу енергийната ни политика

Информацията в детайлите е еднаква, но е и еднакво грешна