Прокуратурата продължава да настоява съда да отнеме автомобила на Ивайло Цветков - Нойзи. Прокурор Николай Николаев от СРП протестира съдебното решение, с което бе отказана конфискация на колата на журналиста, хваната да шофира пиян през 2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

От прокуратурата посочват, че след запознаване с мотивите на 106-ти състав на Софийски районен съд, наблюдаващият прокурор е категоричен, че прокуратурата ще подържа протеста, като ще добави в него и допълнителни съображения.

Припомняме, че през ноември 2023 г. Ивайло Цветков - Нойзи бе хванат да шофира с над 2 промила алкохол в кръвта в София.  Той бе осъден условно след споразумение с прокуратурата на 10 месеца "лишаване от свобода" условно с 3 години изпитателен срок. Шофьорската му книжка бе отнета за година и два месеца.

През месец юни 2024 г. съдът отказа да отнеме автомобила на Нойзи в полза на държавата. От прокуратурата протестираха това решение и заявиха, че то преобръща съдебната практика.

Съдът обясни отказа си да конфискува колата на пияния Нойзи

Съдът обясни отказа си да конфискува колата на пияния Нойзи

Целта била да не го превърне в "изкупителна жертва"