Романите на Георги Стоев според мен за художествена литература. Това отново заяви градският прокурор Николай Кокинов.

Според него Стоев не е казал нищо ново в предаването „Сеизмограф" от това, което е написал в книгите си.

Припомняме, преди седмица в "Сеизмограф" Стоев говори за Алексей Петров, братя Галеви, Маргините, Маджо, министър Румен Петков.
По думите му, сигурно е, че Младен Михалев-Маджо и Големия Маргин - Красимир Маринов, са били сътрудници на службите, затова са и оцеляло досега.
Стоев разказа също така, как преди време е бил готов да свидетелства срещу Маджо - всичко е било подготвено и координирано с прокуратурата, когато в последния момент Румен Петков се е намесил и е спрял подготвяното.

Кокинов изрази и съмнение дали Стоев някога е бил част от престъпна група като каза, че няма сигурна информация за това.

На въпрос защо тогава се разпитват героите от книгите му, след като те се определят като художествена измислица, Кокинов отговори, че от прокуратурата са длъжни при убийство да разследват всички възможни версии и възможно врагове, които убитият си е създал.

Поръчковите убийства не се разкриват, ако съдя от моя опит.

Романите му - 90% художествена измислица, останалите 10 процента не могат да се докажат 
         Още от шефа на "Криминална полиция"

До 2005 съм бил в течение на всички случаи. За 80% от случаите има ориентация откъде идват мотивите, но да се дадат доказателства в тази сфера е изключително трудно.

Това заяви по-рано днес пред Нова телевизия бившият шеф на „Тежки престъпления против личността" Ботьо Ботев.

На въпрос дали скандалът около МВР е катализатор за последните убийства, Ботев каза, че като хипотеза, работен вариант това би могло да се има предвид.
Теоритично би могло да се провери, но практически - не, подчерта криминалистът.

Когато се подготвя едно убийство, се дебне моментът кога да се извърши. Извършителите на убийството избират криза в контекста, на която да извършат убийството, посочи още Ботев в коментар за разстрелите от неделя и понеделник - на шефа на „Атомстройремонт" Борислав Георгиев и на „писателя на мафията" Георги Стоев.