Прокуратурата все още не е информирана за извършване на действия по разследвания "по неотложност" спрямо политически лица. Това съобщават от държавното обвинение.

Припомняме, снощи бяха арестувани бившият премиер Бойко Борисов, както и неговият ПР  Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов .

От прокуратурата посочват, че предвид разпространено до медиите от МВР съобщение в 21.12 часа вчера, че "в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България", съгласно Регламента на ЕС компетентна да разследва би трябвало да е Европейската прокуратура.

ГЕРБ - от "не ни е страх" до "това е Народен съд"

ГЕРБ - от "не ни е страх" до "това е Народен съд"

Членове на партията на Борисов се събират отново пред ГДНП след снощния арест

По тази причина държавното обвинение уточнява, че ако разпространената от МВР информация отговаря на истината, въпроси по казуса трябва да се отправят към представители на Европрокуратурата.

Съгласно българското законодателство при извършване на действия по разследване "по неотложност", протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение, уточняват от прокуратурата и уверяват, че ако това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана.

120 производства за корупция с европари в България завела Европейската прокуратура

120 производства за корупция с европари в България завела Европейската прокуратура

Сега е време българските власти да започнат да работят по много чувствителни и важни случаи заедно с нас. Затова сме тук", каза Кьовеши