Прокуратурата пак поиска постоянен арест за мъжа, хвърлял бутилки по бившата си жена в Добрич.

На 51-годишния подсъдим са повдигнати три обвинения - за закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, след като е констатирано нарушение на наложената му по-лека мярка "домашен арест".

Въпреки настояването на прокуратурата на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, съдът в областния град прецени, че той трябва да остане под "домашен арест" с поставена електронна гривна. Мярка, която в рамките на седмица, вече е нарушена от мъжа.

Съдът остави под "домашен арест" мъжа от Добрич, заплашвал с убийство

Съдът остави под "домашен арест" мъжа от Добрич, заплашвал с убийство

Районната прокуратура - Добрич настояваше мъжът да бъде задържан в ареста

Той беше задържан, след като около 22:00 часа на 3 септември отишъл в дома на бившата си жена и започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца, в стаята, където били тя, двете им малолетни деца и настоящият ѝ партньор. Освен това отправял обиди и закани към тях. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена и обикновена врата.

Това не е било първото му нападение срещу майката на децата му, с която били разделени от около 7 години. Жената живеела с друг партньор, а обвиняемият не одобрявал факта, че децата им също живеели с тях.

На 30 август, около 23:00 часа, той отишъл в дома им под претекст да види децата си. Вместо това обаче влязъл в конфликт с настоящия партньор на бившата си жена, като отправил към него закани за убийство. Хвърлил по мъжа две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани.

Очаква се заседанието на Районния съд в Добрич да бъде насрочено за днес следобед.

Задържаха 51-годишен мъж тормозил бившата си жена в Добрич

Задържаха 51-годишен мъж тормозил бившата си жена в Добрич

Той привлечен към наказателна отговорност за хулигански действия, увреждане на чужда собственост и закани за убийство