Софийската апелативна прокуратура отмени постановлението на Софийската градска прокуратура за прекратяване на досъдебното производство, известно в публичното пространство като делото за снимките на "кюлчета и пачките в чекмеджето".

Апелативната прокуратура е извършила служебна проверка по отношение на постановлението, с което е прекратено досъдебното производство, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е констатирала, че наказателното производство е прекратено без да са изчерпани всички доказателствени източници, което е довело до неизясняване на част въпросите, свързани с казуса със снимките на чекмеджето на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Две разследвания и новини за "снимките на кюлчета", обеща Гешев

Две разследвания и новини за "снимките на кюлчета", обеща Гешев

Той очаква в Белград и Дубай оперативка на обвинените

Припомняме, че през юли 2020 г. в медиите бяха публикувани снимки и видеозапис от спалнята на Борисов, тълкувани като доказателство за корупция, но 5 месеца по-късно технически експертизи показаха, че те са манипулирани.

Досъдебното производство е върнато на Софийската градска прокуратура с конкретни указания за попълване на съвкупността от доказателства.