12 години затвор за Евелин Банев - Брендо поиска прокуратурата, съобщава Нова телевизия.

Делото срещу Брендо, бившата му жена и балдъзата му е за пране на пари и наркотрафик. То е на финалната права в Апелативния съд.

Поисканото от прокуратурата наказание е максималното. Държавното обвинение поиска тази присъда и на първа инстанция. Софийският градски съд осъди Брендо на 7 години и половина. Апелативният съд впоследствие го оправда. Върховните магистрати обаче върнаха делото за ново разглеждане, тъй като откриха нарушения.

Не дадоха ход по същество на делото срещу Брендо
Обновена

Не дадоха ход по същество на делото срещу Брендо

Не било изяснено от фактическа страна

Пред съда Брендо заяви, че предвид тенденциозния характер на делото, се е създала порочност в прокуратурата и определени политически кръгове. Затова той няма какво да каже, а се съгласява с всичко, което е казал адвокатът му.

От своя страна адвокатката на Банев - Ина Лулчева, коментира, че няма данни за пране на пари от наркотрафик. Тя е категорична, че няма как да осъдиш някого за пари от наркотрафик, след като в България срещу Банев няма дело за такова престъпление.

В 16.00 часа в петък ще бъде произнесена присъдата.

И в Италия срещу Брендо има дело за наркотрафик. Той бе осъден на 20 години затвор, но на следваща инстанция магистратите върнаха делото. Причината - противоречиви доказателства и липса на мотиви при оценката им.