Прокуратурата поиска доживотен затвор за обвинения за убитата и намерена в куфар Евгения, съобщава БНТ.

Държавното обвинение настоя и за между 15 и 20 години затвор за баща му Пламен Владимиров.

Преди началото на делото пред Съдебната палата отново се събраха близки и роднини на убитата жена, за да поискат справедливост.

В пледоарията си прокурор Иван Кучиев заяви, че от доказателствата по делото несъмнено е установено, че Орлин Владимиров е извършител на убийството. Той отбеляза, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се смята, че жената е била убита.

Прокурорът посочи, че според направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като смъртта ѝ е настъпила по особено мъчителен начин, което противоречи на обясненията на подсъдимия.

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Двамата се сбили и паднали на земята, тя ударила главата си в шкаф

Кучиев твърди, че мотивът за убийството е ревност и последствията от евентуален развод с жертвата, тъй като Орлин е установил, че тя има връзка с друг мъж.

Припомняме, 33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

Освен бившият ѝ съпруг Орлин Владимиров, обвиняем е и неговият баща - Пламен. Смята се, че той му е помогнал да укрие престъплението.

На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Той разказа, че Евгения го е нападнала, а той я е блъснал, при което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Свидетели с разнопосочни показания: Заради пари или ревност е убита Евгения Владимирова?

Свидетели с разнопосочни показания: Заради пари или ревност е убита Евгения Владимирова?

Обвиняеми за убийството на Евгения са нейният съпруг и свекър