След проверка в РПУ-Гоце Делчев, е установено, че лица, представили се, че са от ОМО "Илинден", са водили разговори за събиране на подписи с Б.Б., по прякор "Даскала", което той сам потвърдил.

Това стана ясно днес по време на брифинга в Благоевград, на който директорът на ОДП комисар Кирил Георгиев оповести резултатите от извършените проверки по повод публикации в медииите за купуване на гласове от жители на ромски квартали в гр. Гоце Делчев.

Той съобщи, че е образувана преписка и работата по случая продължава, като са сезирани Районна прокуратура - Гоце Делчев и Окръжна прокуратура  -  Благоевград.

На брифинга бяха огласени бяха и резултати от проверка в Сандански по сигнал за нерегламентирано извършване на справки за личните данни на лица, в присъствието  на активист на ОМО Илинден  "Пирин".

При проверката на сигнала от СОД в РПУ в града, на място е установена държавна служителка, докато извършва справка в  АИС "ЕСГРАОН"  за лица от списък на членове на ОМО Илинден "Пирин", в присъствието на активист.

Предвид сериозното нарушаване на охранителния режим и възможността за  други противозаконни действия, лицата са призовани в РПУ-Сандански за  извършване на предварителна проверка.

За случая са уведомени Районна прокуратура-Сандански и Окръжна прокуратура -Благоевград.

Работата по случая продължава,  като предварителната преписка е  докладвана  на   районния  прокурор.

Комисар  Кирил Георгиев заяви, че по всички получени сигнали се извършват проверки и се събират материали за предварителни  преписки, съобщи пресцентърът на МВР.