"Разследването продължава ви уверявам, че ще се достигне и до други лица, които са злоупотребявали с лекарства." Това заяви прокурорът Лидия Манолова, която е наблюдаващ прокурор по случая за източването на Здравната каса чрез търговия на черно с лекарства за онкоболни.

Пред bTV прокурорът заяви, че на този етап държавното обвинение все още не разполага с информация за това в какви размери престъпната група е присвоявала и злоупотребявала с лекарства. От фактурите обаче, които са иззети от търговеца на онколекарства, може да се направи извода, че става въпрос за източване в големи размери.

По думите на Манолова разследването ще продължи и в други болници на територията на страната.

Четирима от схемите с онколекарствата остават под стража

Четирима от схемите с онколекарствата остават под стража

Двете лекарки и фармацевтката са с мярка домашен арест…

Припомняме, вчера, 6 октомври, Специализираният наказателен съд постанови четирима от обвинените за износ на онколекарства да останат в ареста за постоянно.
Прокуратурата поиска мярка "задържане под стража" спрямо 6 души.

Соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, както и Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов остават под стража, тъй като има опасност за извършат ново престъпление, решиха магистратите.

Онкоболници в София и Благоевград се проверяват от спецпрокурори

Онкоболници в София и Благоевград се проверяват от спецпрокурори

Има данни за злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни

Съдът наложи по-леката мярка - домашен арест, на лекарките Зора и Небесна Балджийски от столичната болница "Йоан Павел" и на фармацевтката Светлана Тюлекова от болницата "Свети Мина" в Благоевград. Решението беше мотивирано със здравословни причини.

Адвокатите на задържаните бяха категорични, че към момента няма ясно обвинение, нито достатъчно доказателства, на база на които съдът да мотивира решението си лицата да останат постоянно в ареста.

Решението на спецсъда подлежи на обжалване.

Прокуратурата гони търговците на смърт от храма на здравето

Прокуратурата гони търговците на смърт от храма на здравето

Вероятно разследването ще продължи и в трета болница