Под надзора на Бургаската окръжна прокуратура се разследва опит за убийство на мъж в бургаския квартал "Изгрев", съобщиха от прокуратурата.

Според съобщението на прокуратурата до медиите, инцидентът е станал на 20 юни 2018 г. (около 22:00 ч.) в гр. Бургас, ж.к. "Изгрев", пред блок 41А. Инициалите на мъжа, когото са опитали да убият, са П.Н.

Малко по-късно на сайта на прокуратурата съобщението бе публикувано с друга дата - 26 юни. Това съвпада с датата и мястото, където бе прострелян Петър Низамов - Перата, известен като арестанта на мигранти.

Простреляха Петър Низамов - Перата
Обновена

Простреляха Петър Низамов - Перата

Няма опасност за живота му

Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Очаква се тя да установи вида и степента на телесните увреждания на пострадалото лице. Назначена е и балистична експертиза, която да определи вида на оръжието, с което е извършено противоправното деяние. Извършват се разпит на свидетели и огледи на местопрестъплението.

Към момента по случая няма привлечени към наказателна отговорност обвиняеми лица.

Перата: Правителството ме поръча
Обновена

Перата: Правителството ме поръча

Според Низамов нападението е било опит за убийство

Припомняме, в края на януари районният съд в Бургас даде ход на делото на Перата срещу трети информационен сайт, след като Низамов пусна иск за финансово обезщетение заради стари публикации в бургаското онлайн издание. Става въпрос за сайта "е-бургас", който също е отразил новина за Перата, позовавайки се на официално съобщение на МВР.

На 23 февруари 2018 г. Районният съд в Бургас реши, че Петър Низамов - Перата няма да получи пари от медиите. Съдът отхвърли гражданския иск против бургаски сайт заради публикувана дописка.

Искът в размер на 20 000 лева, отправен от Перата, е по повод публикувана на 8 март 2012 г. статия. Районният съд намери искът за неоснователен.