Петър Низамов - Перата няма да получи пари от медиите. Това стана ясно днес от решението на Районен съд - Бургас. Съдът отхвърли гражданския иск против бургаски сайт заради публикувана дописка.

Искът в размер на 20 000 лева, отправен от Перата, е по повод публикувана на 8 март 2012 г. статия. Районният съд намери искът за неоснователен.

Перата искал публично извинение от медиите

Перата искал публично извинение от медиите

Но сайтовете продължили с клеветите

Припомняме, в края на януари районният съд в Бургас даде ход на делото на Перата срещу трети информационен сайт, след като Низамов пусна иск за финансово обезщетение заради стари публикации в бургаското онлайн издание. Става въпрос за сайта "е-бургас", който също е отразил новина за Перата, позовавайки се на официално съобщение на МВР.

Перата твърди, че медията е публикувала новината, преписвайки му позорящи, унизителни твърдения и извършване на престъпление, за което била в сила оправдателна присъда.

Пуснаха от ареста Петър Низамов - Перата срещу 2000 лева гаранция

Пуснаха от ареста Петър Низамов - Перата срещу 2000 лева гаранция

Съдът прие, че съществува обосновано предположение

Според съда обаче данните по делото сочат, че дописката е написана по повод съдебно заседание, на което е било разгледано искането на прокуратурата ищецът и другите обвиняеми да бъдат задържани под стража.

Заглавието на новината също информира, че обвиняемите са пуснати под "домашен арест". Съдът е категоричен, че статията е отразила актуална новина - разглеждането на мярка за неотклонение. Магистратите не намират клевета в статията. Обвинението за извършен "побой" е пресъздадено със съответните изразни средства на журналистиката, обосновава се съда.

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Той живеел от заплатата на съпругата