Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира за извършвано саниране по Национална програма за енергийна ефективност.

На 5 юни Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира във връзка с данни за нарушения при санирането на сгради в града, представени в журналистическото разследване на Мариета Димитрова, публикувано на сайта Blagoevgrad-News, и дискутирано на 4 юни в предаването "Просто Диков" на телевизия BIT.

Към настоящия момент е възложена проверка на органите на полицията, с оглед изнесената информация и установяване на данни за извършено престъпление от общ характер. По линия на надзора за законност се осъществява проверка относно твърденията за конфликт на интереси.

Скеле за санирането на 13-етажен блок се срути в Благоевград

Скеле за санирането на 13-етажен блок се срути в Благоевград

Работниците се изтеглили минута преди скелето да рухне

Във връзка с падналото скеле на блок в Благоевград, който се санира по Национална програма за енергийна ефективност, Районна прокуратура - Благоевград е образувала досъдебно производство за нарушаване на правилата за безопасни условия на труд и излагане на опасност живота или здравето на трудещите си.

Местопроизшествието е било посетено от прокурор. По този случай Окръжната прокуратура е възложила проверка и по реда на надзора за законност.