Преди дни е приключило разследването срещу Ангел Бончев, съобщиха "24 часа" и "Нова", като цитираха информация от прокуратурата.

От Осмо районно управление в София са изпратили материалите в Районната прокуратура. Държавното обвинение трябва да реши дали да вкара делото срещу Бончев-старши в съда или да го върне за доразследване. Срокът е един месец. 

Ако бъде признат за виновен, може да получи до 3 години затвор или принудително изселване. 

Припомняме, че през октомври беше съобщено, че Бончев се разследва за твърдения, че е заплашил с убийство собствения си син Бончо Аврамов.

Ангел Бончев се заканил да гръмне сина си насред парк

Ангел Бончев се заканил да гръмне сина си насред парк

СРП го обвини

Спрямо Бончев е взета мярка за неотклонение - парична гаранция, възлизаща на 500 лева. 

Самият той беше една от първите жертви на т.нар. група "Наглите", след като беше отвлечен на 22 май 2008 г. и прекара в плен 50 дни.

През юли 2008 година жената на Бончев Камелия (вече покойница, б.р.) беше отвлечена от "Наглите", докато предава парите за откупа за отвлечения преди това свой съпруг. Бончев беше открит на следващия ден в района на Княжево в недобро здравословно състояние и с два отрязани пръста на едната си ръка.

Ангел Бончев получава съобщение със заръка да преведе посочената сума по сметката на фондация "Утре за всеки" за борба с рак на гърдата, за даосвободят съпругата му. Той го прави, но след това дълги години води съдебни битки за парите от откупа.