Прокуратурата търси виновен за катастрофата в Ихтима. Към момента има досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи пред НоваТВ представител на прокуратурата. Не е ясна конкретната причина за тежкия инцидент.

Припомняме, вчера Районна прокуратура - Ихтиман образува две досъдебни производства за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторни превозни средства, в резултат на което е причинена телесна повреда на повече от едно лице.

Прокуратурата в Ихтиман разследва тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Прокуратурата в Ихтиман разследва тежката катастрофа на АМ "Тракия"

Пострадалата по едното досъдебно производство е гражданка на Република Сърбия

Припомняме, на 5 юли около 6 часа сутринта, възникнаха две тежки верижни катастрофи на АМ "Тракия" до Ихтиман. В приозшествията са участвали около 40 автомобила.

Към момента причината за инцидентите е намалена видимост, несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Установено е, че в района на катастрофата видимостта е била намалена до няколко метра заради мъгла и горящо сметище в село Мирково, което бълвало дим над магистралата.

Проверката на качеството на атмосферния въздух на територията на община Ихтиман и АМ "Тракия" не е отчела вредни вещества във въздуха в района.

Проверката беше извършена на 5 юли, от експерти на РИОСВ - София и Изпълнителната агенция по околната среда.

Въздухът край Ихтиман и АМ "Тракия" не е замърсен

Въздухът край Ихтиман и АМ "Тракия" не е замърсен

Чакат резултатите от 24-часовото изследване