През седмицата прокурор от Специализираната прокуратура получи писмо с куршум в него и заплашителен коментар. Заплахата е спрямо прокурор Ангел Кънев - заместник-ръководител на Специализираната прокуратура, през годините наблюдаващ обвинител по редица знакови дела, срещу Миню Стайков и Васил Божков, както и срещу бившия екоминистър Нено Димов, както и за сигналите за подкупи в Агенцията за българите в чужбина.

Пред Нова телевизия Кънев потвърждава информацията за открит плик с патрон, макар и да заявява, че не е имал намерение да говори пред медии. Той разкрива, че на практика в сградата на спецструктурите се влиза лесно и без притеснение. По думите му всеки, който иска, може да влезе в сградата от първия до последния етаж, само не трябва да влиза през централния вход. Според Кънев охраната на магистратите у нас е добра, но само на хартия. Оплаква се, че видеонаблюдението в дома му, което е изградил сам още не е включено към никоя служба. "Практически непрекъснатостта на процеса по охрана не се случва въобще в дома ми. И не се случва и в сградата на специализираната прокуратура." Охраната му си говори по телефона, нямали дори и радиостанции. Той не може да си обясни и защо няма бронежилетка, както и охранителят му защо няма. Дадени са им две бронежилетки с изтекъл срок на годност за екип от четири души. "В НСО нещата не стоят така", добави Кънев.

В сигнал с любителски кадри, изпратени до Нова телевизия, се твърди, че не всички врати в сградата на Съда и Прокуратурата работят с магнитни карти.

Колкото до самата заплаха - прокурор Кънев все още не може да си обясни мотивите на човекът, заплашил го с кръв и куршум. "Всичко може да стане от всеки. Един клошар, който ме е видял накриво, също може да направи това, само трябва да си покаже личната карта на входа", коментира той.

Ангел Кънев призовава случаят да не се политизира, но не вярва заплашилият го да бъде открит. Не вярвам и някой тук да е дошъл и лаишки да оставя отпечатъци и ДНК навсякъде и ние да разберем, че е той", добави Кънев.

"Ако трябва да се работи адекватно в това разследване трябва да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни правомощия, защото сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да издирват", заяви Кънев.