Прокурор Константин Сулев, който е с повдигнато обвинение за това, че е разследвал Петьо Петров - Пепи Еврото, не се страхува от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Въпросът към него бе зададен в рамките на временната комисия за Мартин Божанов - Нотариуса.

Припомняме, прокурорът от СРП Константин Сулев бе привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 30.05.2023 г. до 01.06.2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения. Според държавното обвинение целта на Сулев е била да набави облага за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство.

Пред депутатите Сулев заяви, че не знае дали Невена Зартова, негов административен ръководител, има страх от изпълняващия функциите главен прокурор.

Отвод на първия съдия, разпределен по делото срещу прокурор Сулев

Отвод на първия съдия, разпределен по делото срещу прокурор Сулев

Двамата се познавали

Сулев отрече върху него да е имало упражнен натиск. "Всеки един български магистрат носи отговорност за своите действия и бездействия. Не съм чул да има такова нещо. Лично на мен никой не е дошъл да ми каже.

Сулев не познава нито Петър Петров - Еврото, нито Мартин Божанов - за последния заяви, че никога не го е виждал. "Не съм от най-контактните хора, защото не посещава ежегодните събирания на прокуратурата", добави прокурорът, а на въпрос за семейни обвързаности, заяви: "Аз лично семейно не съм обвързан с никого."

"По никакъв начин не съм нарушил и уронил престижа на прокуратурата на Република България. Произнасял съм се в своите процесуални компетентности."

"Познавам г-н Иван Гешев. Никога не съм се подписвал в декларации в негова подкрепа, не съм ходил на демонстрации пред Съдебната палата и нямам никакви лични отношения с него."

Съдия Георги Ушев - не познава Нотариуса, а и Еврото

Съдия Георги Ушев - не познава Нотариуса, а и Еврото

Оплака се от натиск от бившия председател на ВКС Лозан Панов