Работещи в завод "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" - Варна блокираха пътя за Белослав в знак на протест, съобщава БНР. Те негодуват срещу рокади в ръководството и политиката, водена от новия управител на дружеството.

Протестиращите затвориха пътя към Белослав. Те излязоха с плакати с надписи "Искаме работа и хляб за семействата ни" и "Не на източването на дружеството".

По мнение на синдикатите има опасност техния завод да бъде "източен". Ръководството планува сливането на завода във Варна с дружеството "ТЕРЕМ - Овеч" в Провадия, което е на загуба от 2 милиона лева.

"Вчера проведохме едно общо събрание, на което поканихме управителя да обясни. Нас ни интересуват основни въпроси - какво е икономическото състояние на дружеството", обясни един от синдикалистите.

Снимка 333217

Източник: БГНЕС

Ръководството уверило синдикатите, че няма да има промени в заплатите и в плащанията, но те се съмняват, че идеята е просто да се оздрави другия завод.

"ТЕРЕМ - Флотски арсенал" - Варна е в забранителния списък за приватизация.

На мястото на протеста пристигна и Иван Досков - изпълнителен директор на "ТЕРЕМ" ЕАД. Журналисти не бяха допуснати на разговора му с работниците.

Пред медии той заяви, че намира за нормално първо ръководството да се запознае официално с исканията на работниците и едва след това да има гласност пред медиите.

"Бяхме официално уведомени, че ще си понесем последствията всички, които сме тук и не сме на работните си места", заявиха работниците.