Граждани от Варна организираха протест пред Окръжния съд в града заради дело за убийство на пътя.

Причина за протеста е, че делото по случая се провежда днес и че все още няма ефективна присъда за човека, причинил смъртта на 23-годишния Никола Терзиев от Варна.

Става въпрос за случая от края на август миналата година, когато 23-годишния Никола Терзиев беше блъснат от автомобил, движещ се с 215 км/ч. Младежът разнасял пици със служебен автомобил, когато колата му е изхвърлена от пътя от друг автомобил. Никола загива на място.

Установено е, че виновният - Бейтула Исмаил е шофирал с 215 км/ч. Той беше на свобода близо два месеца след инцидента, а за неговото задържане беше необходимо родителите на загиналия да се срещнат с премиера Бойко Борисов.

Подсъдимият имал много нарушения на пътя. Той вече е бил осъждан за същото престъпление, при което също е причинил смърт по непредпазливост при управление на автомобил.

Премиерът: Трябва да спрат убийствата по пътищата

Премиерът: Трябва да спрат убийствата по пътищата

Срещата е била във вторник

Сегашното обвинение на Бейтула Исмаил е за причиняване на смърт по непредпазливост. За подобно деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 го 6 години.

Родителите на момчета също бяха на протеста. Майката на Никола настоя за изцяло нов закон за движение по пътищата и за ефективна присъда за виновникът.