От Сливенската районна прокуратура разпоредиха проверка за състоянието на два пешеходни моста над река Асеновска. Причината е изключително лошото им техническо състояние и опасност за преминаващите по съоръженията, съобщиха от прокуратурата.

Районна прокуратура - Сливен се самосезира и постанови проверка, която да установи спазени ли са нормите на Закона за устройство на територията (ЗУТ) при изграждането и поддръжката на два пешеходни моста над река Асеновска. Единият е мостът над хипермаркет в града, другият - е разположен срещу сградата на РУ"Социално осигуряване"- Сливен. Видимо и двете съоръжения са в изключително лошо техническо състояние.

Проверката трябва да установи какво е точното им положение към момента, как са поддържани и позволява ли това безопасното им използване, както и съставляват ли те опасност за здравето и живота на преминаващите.

Инспекцията трябва да бъде направена от началника на Регионален отдел "НСК"- Сливен при РДНСК "Югоизточен район", заедно с кмета на Община Сливен и началника на РУ - МВР- Сливен.

До 5 май 2017 Районна прокуратура - Сливен трябва да бъде уведомена за резултата от проверката.