Главният секретар на МВР Младен Маринов разпореди да извършват проверки за спазването на работния режим в заведенията в малките населени места в цялата страна.

Според заповедта на Маринов проверките на питейни и увеселителни заведения в малките населени места започват от днес.

В хода на проверките полицейските служители ще следят главно за спазването на режима на работа на съответните заведения в съответствие с разпоредбите на местните общини. Акцент ще бъде и съблюдаването на инструкциите за продължителност на работа през петъчните и съботно-неделни дни.

Припомняме, в края на месец юни стотици данъчни инспектори започнаха лятната контролна кампания по Черноморието съвместно с органите на МВР и Агенция "Митници". Проверките ще обхванат всички населени места на Черно море, а не само големите градове и курорти. Проверките са главно за отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

Над 5000 проверки на НАП по морето

Над 5000 проверки на НАП по морето

Запечатват обекти, неиздаващи касови бележки

Проверките ще обхващат хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти. Ще се проверяват и борси и тържища, снабдяващи търговските обекти със стока.

Черноморските курорти ще са обект на обстойни проверки и от други контролни органи. Комисията за защита на потребителите обяви, че през летния сезон ще се извършва засилен контрол върху търговските обекти и хотелите.

КЗП пуснаха виртуални приемни за сигнали на потребителите

КЗП пуснаха виртуални приемни за сигнали на потребителите

Потребителите могат да се свържат с КЗП по безплатен горещ телефон