Полицията проверява публикация в социалните мрежи, в която има отправени заплахи за живота на премиера Бойко Борисов, съобщи БНР.

Към момента не е ясно дали отправените закани са сериозни. Изясняват се всички детайли около случая.

По информация на "24 часа" авторът на публикацията е Теодор Николов от Варна. Той написал в своя профил в социалната мрежа: "Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!".

На поста Николов позира с пушка, за която не е ясно дали е истинска. Снимката е направена в домашни условия, мъжът е по пантофи, които са скъсани на големите пръсти. Кадърът обаче предизвиква повече подигравки, отколкото заплахи.

"Като те гледам какъв смотльо си, сигурно себе си ще гръмнеш", гласял един от коментарите под снимката. Иначе Теодор Николов явно е фен на БСП, защото често е споделял кадри от партийната телевизия, пише изданието.

Припомняме, на 7 февруари 2013 г. бе задържан мъж, отправил телефонна заплаха срещу министър-председателя Бойко Борисов. Заплахата е била отправена чрез телефон 112. Обаждането направил мъж, представил се за Й. Б. Той е изказал недоволство от управлението на страната и е заявил, че премиерът "трябва да бъде убит".
След около час са постъпили още две подобни обаждания, направени от същия телефонен номер, регистриран на криминално проявен 61-годишен мъж.

На 22 февруари 2016 г. анонимен плик със снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания бе получен в сградата на Министерския съвет. Тогава Борисов каза: "Още от времето, когато съм екстрадирал, задържал като главен секретар едни от най-големите босове на организираната престъпност (явно визира сръбския наркобос Сретен Йосич, б.р.), съм си поел кръста".