23-годишната, убита от 26-годишния си приятел в квартал "Надежда" в София е била "свита, притеснена и потисната" в присъствието на Викторио Александров, задържан за убийството, коментира пред НоваТВ приятел на жертвата. Според психиатъра д-р Веселин Герев, при това убийство става въпрос за ревностна параноя.

При такава параноя има изкривяване на мисленето, може дори да реши, че това дете не е от него, коментира Герев и последвалото убийство на детето.

Три обвинения за мъжа, застрелял жена си и детето им в столичния кв. "Надежда"

Три обвинения за мъжа, застрелял жена си и детето им в столичния кв. "Надежда"

Медицинска експертиза ще покаже дали да бъде преместен в ареста

"Може би е имал доста колебания, но психопатският момент е надделял, психопатът постига крайните цели на всяка цена. Убиецът е бил под постоянно напрежение, а детският плач е един от най-големите дразнители. Именно тогава човек не може да си овладее волята", обясни психиатърът.

Убиецът от "Надежда" действал напълно хаотично

Убиецът от "Надежда" действал напълно хаотично

Той е подавал сигнали за психически тормоз от страна на жена си

Убийствата се случват седмица, след като Дарина и Викторио се разделят и той се изнася от семейното жилище. Има информация, че мъжът подал жалба в полицията за психически тормоз от страна на Дарина, но нейните родители коментира, че младата жена е пуснала жалба.

Родителите й обясняват, че тя се е страхувала да спи сама през последните няколко нощи, настоявали да отиде при тях, но тя ги уверява, че е добре и ще се пази, съобщава семеен приятел. Извършителят "не трябва да излиза от затвора, така като Дари и дъщеричката й няма да излязат от гроба", допълва той.

Почина детенцето, простреляно от убиеца от кв. "Надежда"
Обновена

Почина детенцето, простреляно от убиеца от кв. "Надежда"

По-рано застреля 23-годишната си бивша приятелка

Викторио Александров изглеждал нормален, "по пътя си говорихме приятелски", но когато блоковете свършват, той се променя, "усетих удар в тила и зареди пистолета, вика: "Ако искаш да живееш, прави това, което ти казвам", коментира пред БТВ таксиметровият шофьор, който е возил задържания за убийството и дъщеричката му. 

"В първия момент не се изплаших. Мислех, че е някой обикновен наркоман и боклук, който няма пари да си плати", но после Александров става по-нормален и започва да разказва, "че жена му е убила другото им дете и той иска да се самоубие. Каза ми, че тя се е побъркала, държана е в лудница", допълва шофьорът.

Викторио искал таксито да отиде на "най-големия мост", за да се хвърли, а дето щял да остави на шофьора, "ти ще го закараш в най-близкото районно".

Шофьорът се свързва с диспечери и разбира, че е возил човек, който се издирва за убийство, "след като разбрах нещата ми стана съвестно, че съм могъл да спася детето, но не съм знаел предисловието на това", коментира таксиметровият шофьор.