Съдът освободи под гаранция братята Дойчин и Момчил Дойнови от Варна, обвинени за дейности, свързани с изготвянето на фалшиви пари, а Георги и на фалшиви и преправени документи за самоличност и разпространението им.

От днес те са с по-лека мярка за неотклонение - от „домашен арест" в „парична гаранция".

За Дойчин тя е в размер на 1000 лв, а за Момчил - 500 лв.

Печатната база за фалшиви евробанкноти с номинал 200 евро и български документи за самоличност беше разкрита на 21 февруари миналата година в кв. „Победа" във Варна.

В жилището на двамата в кв."Победа" били иззети 1980 фалшиви банкноти с номинал 200 евро, чиято обща стойност е 396 000 евро, както и още 103 заготовки.

Освен фалшивите евро при операцията са открити подправени документи за самоличност - лични карти, паспорти, дипломи за средно и висше образование, както и печати на различни институции.

Съдът промени мярката, като се обоснова с обстоятелството, че всякакви разумни срокове на следственото дело, с оглед на неговата фактическа и правна стойност, са изтекли.
Както и че от самото начало на разследването двамата не са правили опити да се отклоняват или да нарушават наложената мярка.

Обвиняеми по това дознание са също 41-годишният Георги Т.Едрев, Николай М.Николов и 44-годишният Антон Ст. Шукаров.