Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "подписка" на 32-годишната служителка на дирекция "Борба с организираната престъпност" към МВР Станислава Петрова.

Според председателя на съдебния състав към момента няма никакви доказателства Петрова да е автор на деянието, в което е обвинена, съобщи БТВ.

Тя бе задържана тази седмица за това, че е съхранявала в служебния си компютър над 200 екземпляра сканирани материали по водени досъдебни производства и предварителни проверки.

Според прокуратурата, Петрова е предавала информацията на хора, срещу които са водени производства и ги е манипулирала, с цел лична облага.

Обвиняемата е оперативен работник от 2004 г. и е сменила няколко структурни звена в МВР. Според разследващите, тя поддържала висок стандарт на живот.

Прокуратурата днес поиска да й бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест", тъй като деянието й не е тежко, но на този етап може да се направи обосновано предположение, че тя е негов автор.

Според защитника на Петрова - адвокат Емил Милев, не са събрани никакви доказателства, които да подкрепят тезата на прокуратурата.
Нямало доказателства за виновно поведение от нейна страна и според Милев прокуратурата преиначава фактите и обстоятелствата, с цел подкрепа на своята теза.

Ако решението на СГС бъде обжалвано или протестирано, това ще се случи на 26 ноември пред Софийския апелативен съд.