Шофьорът от Стара Загора, който връхлетя с колата си след дрифт трима души, е освободен от ареста с мярка "домашен арест" и електронно проследяване. Решението е на Районния съд в Стара Загора, съобщи БНТ.

Според съда младежът е с добри характеристики - отличен ученик и разбира вината си. Тъй като съдът отчита обаче, че той има опасно поведение на пътя и има опасност да извърши ново произшествие, затова ще бъде и с проследяващо електронно устройство.

18-годишния младеж, който в петък вечерта удари три пешеходки на тротоар в града, е с право да управлява автомобил от 05.2021 г. и две нарушения, засечени за тези няколко месеца.

Арестуваха шофьора, помел три момичета в Стара Загора

Арестуваха шофьора, помел три момичета в Стара Загора

Шофьорът е дрифтирал, когато е блъснал момичетата

Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на старозагорския съд, защото иска да се запознае с мотивите на съдебния състав. Днес по-рано бе съобщено, че Апелативната прокуратура в Пловдив е взела на специален надзор досъдебното производство.

Припомняме, от възмутени граждани в Стара Загора бе изразено притеснение още в самото начало, че разследването може да не се проведе задълбочено, тъй като младежът се ползва с протекциите на своя баща, крупен бизнесмен от региона. Така и не стана ясно кога точно е бил арестуван шофьора - според свидетели, след тежката катастрофа, която е предизвикал, той е бил освободен да си ходи у дома, а ареста му е станал едва на следващия ден.

Полицията в Стара Загора направила опит да отклони НПО от проверка на катастрофата

Полицията в Стара Загора направила опит да отклони НПО от проверка на катастрофата

ЕЦТП настоява за оставката за директора на ОДМВР в Стара Загора